Találkozás, kapcsolat, közösség

További képek a Partiumi Háló Fb  >>

2024. február 9-11. között került sor az idei kibővített vezetőségi találkozóra, Nyíregyházán. Több folyamat, változás kezdődött az utóbbi időben a Háló működésében. A hétvége egyik központi célja a vezetőség munkáját segítő különböző tematikájú munkacsoportok elindítása volt, ugyanakkor ez volt az első vezetőségi találkozó az új felállásban, így a Stratégiai és az Operatív vezetőség munkájába is bepillantást nyerhettünk. Természetesen a sok munka mellett most is volt alkotás, szórakozás, közös éneklés, beszélgetések, játék, nevetések és ölelések. Végül pedig együtt mentünk szentmisére, majd a mihamarabbi személyes és online viszontlátás reményében bízva búcsúztunk.

Bejegyzése a Partiumi Háló fb-n

 

Február hó második hétvégéjén tartotta a Háló közösség kibővített vezetőségi találkozóját Nyíregyházán. Délvidékről 8 lelkes bogozó vett részt személyesen az eseményen, a Kárpát-medence különböző szegleteiből pedig összesen negyvenen.
Idén a Háló strukturális megújulása volt a téma. Ennek lényege, hogy ezentúl két vezetőség áll a közösség élén: Operatív – és Stratégiai vezetőség, munkájukat pedig ezentúl különböző munkacsoportok fogják támogatni. Mindenkivel előzőleg már egyeztettek a vezetőség tagjai, hogy melyik munkacsoportban fog tevékenykedni: Régiók, Rétegek, Gazdasági, Lelkiségi, Irodai, Média és kommunikáció és a Budapesti Közösségi Központ– a teljesség igénye nélkül.  A csoportok feladata ezen a hétvégén a megalakulás, a kapcsolattartás, a feladatok, célok meghatározása volt. A csoportos megbeszéléseken igyekeztünk egymásra hangolódni és közös nevezőre jutni. A plenáris megbeszélésekbe néhányan a világhálón keresztül is bekapcsolódtak. A péntek estét beszélgetéssel, a szombati napot citerazenével, népdalénekléssel zártuk. Vasárnap délelőtt a Nyíregyházi székesegyházban részt vettünk a szentmisén. Utána minden munkacsoport beszámolt a hétvégén egyeztetett célokról, feladatokról, találkozónk ebéddel zárult.
Minden emberi kapcsolatban és minden közösségben fontos a megújulás. A Hálóban is időről időre felvetődik a kérdés, merre tartunk, hova tovább? Most konkrét lépések történnek a megújulás, fejlődés irányába. Önkénteseink odaadó munkája, lelkesedése eredményes együttműködést ígér.

Bollók Eperjesi Éva, Zenta


Amikor agyagot veszünk a kezünkbe először talán furcsa érzés lehet. Hideg, esetleg ragadós, formátlan, kellemetlen szagú, ha pedig tovább tartjuk a kezünkben két dolgot is tapasztalhatunk vele kapcsolatban. Először, hogy mindezek mellett még maszatol is… másodszor pedig, hogy végtelen lehetőséget rejt magában.  Lehetőséget a művészetre, az önkifejezésre, hogy egy tömbnyi földszerű anyagból és pusztán a két kezünk segítségével valami elképesztően szépet alkothassunk. Ilyen formában indultunk neki, mi Hálósok is, az idei évnek. Február első hétvégéjén, Nyíregyházán számunkra is furcsa érzés volt, formátlan agyagként a kibővített vezetőségi találkozón részt venni. Ahogyan viszont az agyag az emberi kéz melegsége által, úgy mi Isten szeretete és gondviselése által váltunk egységessé, és tökéletlenségünk helyett azzá a lehetőséggé, hogy ezt a befogadó közösséget szebbé és értékesebbé formálhassuk.
Nagy célokat kitűzve vágunk bele az idei évbe is, amelyek sok munkát, befektetett időt és türelmet igényelnek. Minden találkozó és minden program megszervezése nehézségekkel, áldozatokkal jár, de eltörpülnek mindezek, a határokat is dacosan átívelő ölelések, a Kárpát – medencét is felmelegítő mosolyok, a nevetések és a hajnalig tartó beszélgetések mellett. Hiszen minden Háló találkozó erről szól, a hitről, szeretetről, békéről és az életre szóló barátságokról. 

Szakács Emese, Csonoplya

Bollók Eperjesi Éva és Szakács Emese írása fotókkal a Nagybecskereki Egyházmegye honlapján >>

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Régebbi Tarsolyok elolvashatók itt >>

Tarsolyok tartalomjegyzéke >>

Támogatóink

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség
Emberi Erőforrás TámogatáskezelőMagyar Katolikus Püspöki Konferencia


Nemzeti Kulturális Alap
NKA Zeneművészet Kollégiuma


Belváros-Lipótváros Önkormányzata


Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program


Renovabis


Pártfogó Pengő


Társadalmi szerepvállalás keretében webtárhely és domain támogatónk a forpsi.hu és az arubacloud.hu

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

Nem minden program saját szervezés

S4 facebook oldala

terkep kicsi

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2024.06.24. 8:30 és 06.26. 18:00 Gerinctorna a Nemeshegyi teremben

Gerinctorna hétfőn és szerdán
Polifoamot és törölközőt hozni kell
Bővebb információ:
Szabó Krisztina +36 30 950 6453
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

2024.06.25. 10:00-12:00 Kézműves kör

Kézműves kör Széplaki Marika vezetésével minden páros kedden

Írás a Mai Belváros 2018.október 18-i számában

 

2024.06.27. 10:00-12:00 Szenior táncház

Táncot tanít: Boros András

 Részletek: +36 20 956 6734 borosmester @ gmail.com

 

2024.06.27. 17:30 Blockflöte hangverseny

facebook esemény és részletek >>

 

2024.06.28. 19:00 Szembejött versek - Schön György zenés irodalmi estje

"5 év után, néhány nappal a születésnapom előtt ismét fellépek az S4-ben (hazai pályán), saját dallamra ültetett magyar költők verseivel. Énekelek, gitározok."
A belépés ingyenes, önkéntes adományokat az S4 fenntartására köszönettel elfogadunk.

 facebook esemény >>

 

2024.06.29. 19:00 Zurgó táncház

facebook esemény >>

 

2024.07.06. 19:00 Jazz a Hálóban - Roby Lakatos & Gipsy Jazz Band

 facebook esemény >>

 

2024.07.12. 17:30 Dalkör pengetős és más hangszerekkel

Részletek fb >> 

 

Kiállítások

A Kolta Galéria korábbi kiállításai >>

A kiállítás nyitva jún. 28-ig,
hétköznap 14 és 18 óra között és az esti programok alatt látogatható

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók