Találkozás, kapcsolat, közösség

A MISSZIÓ VÉGE

Ezzel a fehérvasárnapi feladatsorral befejeződik a Háló Közösségi Műhelyének vállalása, amelyben egy honlapon / blogon keresztül kisközösségeknek kínált kérdéseket, feladatokat a vasárnapi olvasmányokhoz kapcsolódóan.

Nagyon köszönöm annak, aki követte, akinek hasznára volt ez a vállalkozás.

aMisszioVegeNéhány adat az általunk “vasev”-nek nevezett gyűjteményről:

  • 2010. április 11-én jelent meg az első feladatsor, húsvétkor. Tíz évig működött folyamatosan, bár eleinte szervezési hiba miatt akadtak kihagyott vasárnapjaink.
  • 524 vasárnap telt el ebben az időben, ebből 512 vasárnaphoz írtunk kisközösségi feladatokat, kérdéseket.
  • Ha tehettük, nem elsősorban a Közösségi Műhely tagjai írták az alkalmak szövegeit: erre a feladatra barátainkat, ismerőseinket is kértük.
  • 192 írónk volt Kanadától Sepsiszentgyörgyig, de legtöbben Budapestről, hiszen mi magunk is budapestiek vagyunk. A Háló segítségével az egész Kárpát-medencéből akadtak munkatársaink.
  • Akadt írónk, aki jelentkezett, hogy írhasson. Volt, aki alig várta, és akadt, aki büszke volt rá. Néhányan nagyon beleadták saját életük aktuális részleteit. Pár hónapig valaki zenéket, más képeket válogatott a vasárnapokhoz.

2010-től a KM által létrehozott kiskozosseg.hu honlapon jelent meg a gyűjtemény. Az eredeti honlap már nem él, helyette 2014. adventjén került a https://vasarnapievangelium.wordpress.com/ blogra, majd ezt hivatkozza meg a halo.hu oldal kisközösségeknek szánt felülete.

2015 óta egyre inkább csak én hívtam az írókat. Élveztem, a kapcsolattartás elemeként éltem a lehetőséggel, új, izgalmas embereket is megkértem, hogy írjanak. Mostanra azonban inkább feladattá vált, mint örömmé és szolgálattá, emiatt lépek ki belőle. Nagyon köszönöm azt a sok örömet, felismerést, gondolatot, kapcsolatot, amit kaptam ettől a missziótól.

Olyan szolgálat volt ez, aminek szinte soha nem láttuk a gyümölcsét. Készítettük, megosztottuk, és nem tudtuk, hogy olvassa-e egyáltalán valaki. Néha érzékeltük, hogy a készítők számára fontos és lélekemelő. Máskor nekünk magunknak vált táplálékká.

Most van tízévnyi kisközösségi feladat a római katolikus egyház által kínált vasárnapi olvasmányokhoz. Ez évenkénti szöveg-állományba rendezve vár arra, hogy esetleg valaki értékesnek találja, és foglalkozzék vele. Nem muszáj, de aki kéri, aki hasznát venné, annak szívesen átadjuk.

A célunk az volt, hogy keressünk eszközt, amivel távolból, ismeretlenül segíteni tudjuk a keresztény kisközösségek életét. Nem tudjuk, hogy ebből megvalósult-e valami. Isten tegye áldássá, ahol csak tudja.

Minden írónak és olvasónak köszönjük, hogy ilyen módon közünk lehetett egymáshoz.

Szeretettel:

Bayer Robi és a Háló Közösségi Műhelye

 

Vasev1VASEV

Ezen a blogon a Katolikus Egyház által vasárnapokra megszabott evangéliumi részekhez találtok a feldolgozást, beszélgetést segítő kérdéseket. A blogot a Háló Közösségi Műhelye szerkeszti. A gyűjtemény aktuális darabja lehetőleg a vasárnapot megelőző héten már olvasható, hogy a kisközösség használni tudja az összejövetelén. A blogban igehelyre is lehet keresni, fejezetenként, ebben a formátumban: Jn 34. (Könyv rövidítése szünet fejezet száma). Egyes hangsúlyos kulcsszavak is lehetnek kereső-elemek. Törekszünk a sokszínűségre, ezért folyamatosan keresünk szerzőket: lehetőleg minden vasárnap más által írt feladatok kerülnek a blogba.

A képre kattintva éred el a blogot.

 

 

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók